Terug naar de basis

We schrijven het jaar 1981 waarin een oud Prins voorstelt om een Beeks Liedjesfeest te houden rondom 11-11 waarbij tevens de Prins der Pezerikken onthult zal worden. In 1982 is het zover. Er komt een evenement, met de naam Liekesfist en dat wordt gehouden in Elckerlyc aan de Koestraat.
Nu terug naar deze tijd, 36 jaar na 1982. Het Liekesfist is niet meer, maar de formule van Drie Mòndjes Vurraf hint er nog wel naar. De locatie waar het ooit begon is teruggevonden. De Pezerikken vieren weer feest in Elckerlyc! Déés Doemme Dikker!

Dat Drie Mòndjes Vurraf (DMV) inmiddels een begrip is, dat mag wel blijken. Niet minder dan 7 deelnemers aan de volwassen editie en 2 aan de junioreditie zegt genoeg. En dat het een feest zou worden bleek als snel. En korte terugblik naar de hoogtepunten van deze bijzondere avond.

De nieuwe Prins der Pezerikken
Klapper van de avond was toch wel de onthulling de nieuwe Prins der Pezerikken. De Eendjes, de vrienden van Emeritus Prins Thijs d’n Urste namen de onthulling voor hun rekening en presenteerde op een prachtige wijze Prins Cis d’n Irste aan het Pezerikkenpubliek. Nadat d’n Vurzitter Koert Flipsen hem de ambtsketen had omgehangen, de scepter overhandigd en de steek opgezet kon Prins Cis zijn Adjudant presenteren. Tot verrassing van velen stelde hij Pim van den Borne voor als zijn Adjudant. Samen met Régelèèr Coen gaat dit trio het maken de komende carnaval.

DMV Junior
De heldinnen van de eerste editie van DMV junior (2017) waren ook dit jaar van de partij. De Lolletrollekes gingen los op hun nummerIk moet feestenen zongen de mooiste noten. Een super leuke act van een stel meiden die niet Klèèn te krijgen zijn.
Nieuw dit jaar waren De Bikse Stampers. En stampen dat deden ze. Deze heren weten wat carnaval vieren is en dat lieten ze merken bij hun nummer Dikker.

Van de Klèèn naar de Grôôt
De JKLS (Joekels) zijn de debutant van deze avond. Met scouting als thuisbasis staat JKLS als een huis. Pionieren is er niet bij. Met hun lied Het antwoord op al je problemenlieten ze zien dat er door de scouts meer gezongen wordt dan alleen kampvuurliedjes. Dit belooft wat voor de toekomst.
Hoge Noot won vorig jaar DMV. Ze konden dus niet anders dan ook dit jaar weer meedoen. En dat hebben we geweten. Met hun lied Zing, lach en drinkbrachten ze wederom een leuke en sterke bijdrage. Deze meiden weten wat ze doen.
Ook Witte Gij’t is niet meer weg te denken bij DMV. Deze vriendinnen zijn niet Klèèn te krijgen. Al jaren vieren ze carnaval en zingen lukt ze ook aardig. Met hun lied Dees Doeme Dikkerstond de zaal op zijn kop. Deze grieten horen er bij en dat zullen we de komende jaren weten ook!
Wie ook niet meer weg te denken zijn bij DMV zijn de mannen van Zuuk ut mar ûit. De mannen uit de Biest wisten met hun nummer Langs de pot gepistde zaal weer goed mee te krijgen en hebben weer een fantastische act neer gezet.
De Bikse Tantes staan voor de derde keer op het DMV podium. De verwachtingen zijn hoog want, net als Hoge Noot wisten ze DMV al eens te winnen. De tantes zongen hun lied Hooteldebootel. Wederom een super bijdragen van deze 3 schoonheden!
Er was wat verbazing toen het Hôôg van afgelopen jaar het podium besteeg. Emeritus Prins Thijs d’n Urste, zijn Emeritus Adjudant Marc en Régelèèr Coen brachten als Gemengd Heren 1 een leuke kraker met hun lied De Korfballade. Dat dit trio kon feesten wisten we. Zingen kunnen ze ook. Dit smaakt naar meer.
Ze waren er al eerder bij, in 1982 en 1984. Toen met het hele koor. Nu is er net niet iedereen bij. Daarom noemen ze zich ook LuciaNETni. Koor Luciani van de Petruskerk bestaat dit jaar 40 jaar. Meedoen met DMV leek een aantal leden leuk. Met hun lied “In de Polonaise” gingen de handjes op de schouders!

Winnaar
Na een spannende jurering werden Emeritus Prins Thijs d’n Urste, zijn Emeritus Adjudant Marc en Régelèèr Coen als Gemengd Heren 1 door de vakjury gekozen tot winnaar van de avond! Prins Cis d’n Irste reikte vol trots de beker uit en de mannen van Gemengd Heren 1 brachten nog één keer hun nummer ten gehore. Daarna was het nog lang gezellig in Elckerlyc. De commissie kan zeer zeker tevreden zijn. Dees doeme dikker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu