Voor het eerst in de geschiedenis van de Pezerikken zijn de Aawmeutenavonden in de eigen verenigingshal gehouden. Wat een feest was dat! Het waren ook nog eens de 44eAawmeutenavonden. Twee fantastische avonden waarbij de Pezerikkenhal een waar “theater van de lach” was. 

Uiteraard kunnen de Aawmeutenavonden niet zonder de Aawmeuten. “Da’s logisch” zou een legendarische voetballer en onnavolgbare coach gezegd hebben. Maar deze editie, in de “Pezerikkenhal” aan de Roodloop zou nooit mogelijk zijn geweest zonder de inzet van de vele vrijwilligers van de Pezerikken en dan in het bijzonder de mensen van de Technische Commissie. Een dikke vette proficiat voor al deze mensen is op zijn plaats.
Beide avonden werden vakkundig aan elkaar gepraat door “beroeps aawhoer” en Taawmeut van Beek van 1998 Bart van Hoof. Dankzij hem verliep de goedgevulde avond vlotjes en “als van èèges”.

Het publiek kon genieten van de volgende Aawmeuten:

Carlo Aarts alias Kneus de Geus klom voor het eerst in de Beekse Ton. Een debutant dus op Aawmeutenavond. Bij de Stopnaolden stond Carlo eerder in de ton.  Hij vertelde in geuren en kleuren over zijn ervaringen als keurmeester in Hilvarenbeek. Zo was Kneus op bezoek bij Nan King, “Man man man”. Hij stormde daar de keuken binnen “SMAAKPOLITIE” schreeuwde hij en de muizen schrokken zich rot. Het was daar zo erg volgens Kneus dat je “je voeten moest vegen als je naar buiten ging”. Met Carlo Aarts zit het wel goed. We zien hem graag terug in de Beekse ton!

Inmiddels niet meer weg te denken bij de Aawmeutenavonden is Toon de Lepper. Hij verraste ons als 
Tontje d’n Buiksprekerallemaal door niet alleen te komen. Hij bracht zijn zoon Driekske mee in de vorm van een buikspreekpop. Het leven van Tontje en Driekske kwam voorbij. “Waarom ben ik nooit gedoopt?” vroeg Driekske zich af. “Papa vertrouwt geen mannen in een jurk; aait de pastoor over oew bolleke, pas dan op voor oew holleke“. Ook zag pa “hullie Driekse“ met zijn pielleke spelen. “dat moet van de mister, want: “as ge over wilt dees jaor moette d’r nog flink aon trekke” had hij gezegd.

Leon van Bijsterveldt is geen onbekende in de Haghorstse en Diessense ton. In de Beekse ton was Leon een debutant. Als Henk de Wout nam hij ons mee naar zijn werk als politieagent. Hij had alle disciplines gehad. Toen hij bij de bereden politie zat zag hij een jongetje fietsen. Vanaf Salinero, zijn paard riep hij het manneke toe: “heb jij je fiets van Sinterklaas gekregen?” “Ja“ sprak het ventje. “Dan moet je volgend jaar maar vragen of de Sint er een voor en achterlicht op zet”. Het manneke reageerde naar Henk: “Heb je dat paard ook van Sinterklaas gekregen dan?” “Ja” sprak Henk. “Dan moet je volgen jaar vragen of de Sint de lul onder het paard hangt in plaats van d’r op”! 
Leon, we zien je graag terug!

Een dame dit jaar. Wendy Stads waagde het erop. Als Claire de Regelair bracht ze een sterkte buut. Ze was eigenaar van een nieuw Beekse bouwbedrijf. Claire was revolutionair, iets wat ordinair en had zowel verstand van sanitair als antiquair. Eerst werkte ze nog in loondienst. Tegen haar baas zei ze dat ze opslag wilde want verschillende bedrijven zitten achter haar aan. Toen de baas vroeg welke bedrijven dat waren zei Claire: De Belastingdienst, KPN, Essent…  Ze maakte ook kennis met de burgemeester. “Hoe maakt u het?”  vroeg hij. “Dat zeg ik niet, want dan maakt u het na!” was haar kloeke antwoord. Wederom een belofte voor de toekomst. 

Uit het Haaikneuterrijk, Corné Smolders als Nillis d’n Mountainbikervertelde hoe het leven er uit ziet na een “knal tegen ‘n paoltje”. Zo vertelde hij ons een droom “hij ging naar Argentinië, naar moederke Zorriguietta. Hij wilde toch echt weten… waarom ze haar dochter naar een ziekenhuis in Veldhoven had genoemd. Na zijn val moest Nillis naar het ziekenhuis. “Hoe heet u?” vroeg hij Nilles. “Nilles zonder R” zei Nilles. “Er zit geen R in Nilles“ sprak de dokter. “Dat zeg ik, Nilles zonder R”. Nilles zat met zijn hoofd terug in de tijd, daarom dankte hij Nop van Hoof voor de presentatie en Tammezuur voor de muzikale ondersteuning en tot slot Adam en Eva omdat hij zonder hen hier niet kon zijn. 

Als de Pezerikken een jubileum vieren, dan hoort Wim Abrahams daar bij. Voor maar liefst de 8ekeer deed hij mee. Wim deed dat op zijn unieke, onnavolgbare manier. Als Willem de Meuten, eigenaar van de Beekse Moppenwinkel vertelde hij wat hij daar allemaal meemaakte. “Agge wilt Leute komde naor de Meuten!” was zijn slogan. Hij verkocht in zijn winkel moppen, geen bakken. “Vur bakke moeten naor de Boerenbond of naar Van Dal” zei Willem. Dion de Bruijn kocht vooral sexmoppen. “Anders komt ‘ie nie aon z’n trekken!”  

Dion de Bruijn is ook zo’n begrip. Dion ging als De Fotograafin de ton. Hij vertelde wat hij meemaakte in ut Pezerikkengat. Zijn bijnaam was Kiekske, Zijn kinderen heette Canon, Nikon en Kodak. “Ge moet geniete van het leven, want het is als een flits voorbij” aldus Kiekske. Tony de Bruijn had moeite met fotograferen. Hij had last van “ValsLicht”. “Tony” zei Kiekske, “we hebben allemaal last van ValsLicht!” Hij liep stage bij Jos Droog en moest bij de Mulimate lampen halen voor in de Doka oftewel Jos z’n Darkroom. Mark van Hees wist wel wat Kiekske moest hebben: “flikkerlicht of blacklight!” Wederom een mooie creatie van Dion de Bruin.

Naast de Aanmeten waren er dit jaar een aantal tussenacts. Uiteraard ontbraken de Medjes niet. Jozef en Paul van der Maas deden een act met een Pezerikkenjas. Ook de Raod van XI liet zich van zijn beste kant zien, samen met De Stampers van Drie Mòndjes Vurraf Junior. De slagwerkgroep van Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 liet de hal trillen op zijn grondvesten. Uiteraard bracht Gemengd Heren 1 hun winnende nummer van Drie Mòndjes Vurraf ten gehore. Niet alleen Gemengd Heren 1 maar ook de Sollicitantes konden het niet laten en lieten de zaal genieten van een ode aan Prins Cis d’n Irste.

Op vrijdag avond koos de zaal Henk de Wout(Leon van Bijsterveldt) als publiekslieveling. Op zaterdag was deze eer wederom voor Henk de Wout. Met alle punten van vrijdag en zaterdagavond bij elkaar opgeteld mocht hij zich daarmee ook TAAWMEUT VAN BEEK 2019 noemen. Prins Cis d’n Irste mocht hem alle bij deze eer behorende versierselen omhangen. 

Het slotwoord van beide avonden was aan “huis DJ” voor dit weekend; DJ Jordy die zowel vrijdag als zaterdag zorgde voor een geweldig afterparty.

Dees doeme dikker…!Zou ik zeggen! 

Bekijk alle foto’s op de fotopagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu